Voor Ouders

Als je kind blij en gelukkig is, laat hij fijn gedrag zien.
Je kind voelt zich fijn en daar heb jij als ouder ook plezier van!

Een gezond en gelukkig kind
Als ouder wil je graag dat je kind gezond en gelukkig opgroeit en daar doet iedere ouder zijn of haar uiterste best voor. Soms merk je datje kind gedurende langere tijd niet lekker in zijn vel zit. Je wil je kind graag helpen, maar je weet niet hoe. Een Integratieve KinderCoach ondersteunt en helpt je daarbij. Zonder oordeel naar ouders of naar het kind.

Drempel
Het kan een drempel zijn om hulp te zoeken voor je kind. Als je als ouder het echt even niet meer weet, voelt dat niet fijn. Ouders geven in het eerste gesprek regelmatig aan het gevoel te hebben dat ze als ouder falen en zich schamen omdat het even niet lukt.
Ik vind het juist heel fijn om te zien dat betrokken ouders zoals jullie hulp inschakelen. Dat begint door bijvoorbeeld hier op mijn website informatie te verzamelen.
Hoe fijn is het voor jullie kind, dat, als jullie merken dat het even niet zo lekker gaat en het zelf even niet weten, daar mee aan de slag gaan. Jullie zijn juist topouders!

Met welke problemen kun je bij Schoon Schip Coaching terecht?
Je hebt thuis te maken met:

  • Een grote mond, woedeaanvallen, liegt, steelt, is ongeconcentreerd, is extreem verlegen of juist erg aanwezig, faalangstig of overmoedig, onzeker, wordt gepest of is pester, kan niet omgaan met verliezen.
  • Gamen en social media.
  • Slaapt slecht, heeft eet- of zindelijkheidsproblemen (bezoek huisarts is wel vereist).
  • Angsten, moeite met rouwverwerking, ouders gaan scheiden, omgaan met hoogbegaafdheid, ASS, ADHD, dyslectie.
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, eczeem (bezoek huisarts is wel vereist).

JA! Ik herken bovenstaande problemen en gun mijn kind jou als coach 👍

Waarom kortdurende Coaching en Counseling?

  • Kinderen hebben recht op een gerichte en snel werkende aanpak: dus coachen als het kan en counseling als er meer nodig is.
  • Het werkt beter: meerdere korte trajecten blijken effectiever dan een langdurige behandeling.
  • Er is veel vraag naar: Mensen willen snel van hun problemen af en zorgverzekeraars vergoeden een beperkt aantal sessies.
  • Het is mogelijk: Er zijn modellen en technieken ontwikkeld om het mogelijk te maken, dus uit respect voor de kinderen gebruik ik deze zoveel mogelijk!

Nog meer weten?

Hieronder staat in het kort uitgelegd wat ik jou en je kind kan bieden. Als je op de links of foto’s klikt, vind je meer uitgebreide informatie.


Werkwijze

Na aanmelding verstuur ik een uitgebreide vragenlijst, waarna er een oudergesprek volgt met beide ouders. Na dit gesprek volgen minimaal 5 sessies met het kind waarna we het proces en de veranderingen bespreken. Na dit oudergesprek bepalen we gezamenlijk – het kind heeft hierin ook een stem – of er meer sessies nodig zijn, of dat het probleem is opgelost.

Coaching & Counseling

Coaching gebruik ik daar waar nodig. Het is een extra steun in de rug voor ouders en het kind.
Counseling zet ik in als het probleem of de klacht van het kind meer nodig heeft dan tips en adviezen. Met een nieuwsgierige open blik ga ik met het kind op zoek naar de oorzaak. Het kind kiest hiervoor zelf de manier en het (therapeutisch) speelgoed uit.

Tarieven

Als je kiest voor Schoon Schip Coaching krijgt je kind efficiënte coaching en of counseling van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Jullie profiteren mee van deze kortdurende coaching doordat de gesprekken zijn afgestemd op jullie eigen gezinssituatie en kind. Beide partijen zullen na de sessies gelukkiger en sterker in het leven staan.

Ik weet het nu zeker. Schoon Schip is een kans voor mijn kind en mijn gezin!

Advertentie
%d bloggers liken dit: