Voor Kinderen

Natuurlijk vraag jij je ook af wie ik ben en wat ik doe. Wie ik ben kun je hier vinden.
Wat ik doe leg ik hieronder aan je uit.

Wie?

Je vraagt je vast af wie er dan naar Petra van Schoon Schip toegaan en of jij daar ook bij past.

Kinderen die bij mij komen zijn tussen de 4 en 12 jaar oud.
Vaak hebben zij een probleem of ze voelen zich heel naar.
Ja ik hoor je vraag! 😉
“Wat hebben zij dan voor een probleem?”
Dat kan van alles zijn, hieronder zie je een lijst met allerlei voorbeelden.

  • Verdrietig omdat je ouders je niet begrijpen (of je broer/zus, juf/meester, vriendjes/vriendinnetjes).
  • Snel boos reageren en je weet niet waarom dat nu steeds gebeurt (en IedErEen HeeFt eR LAst vAN).
  • Heel verlegen en stil zijn, onzeker of bang om iets fout te doen (Als je een toets hebt, krijg je buikpijn of hoofdpijn. Je durft geen spreekbeurt te houden. Of je moet alles altijd zonder fouten doen van jezelf).
  • Niet goed kunnen concentreren.
  • Gepest worden.
  • Niet goed kunnen slapen.
  • Ouders die gaan scheiden.
  • Niet goed om kunnen gaan of last hebben van hoogbegaafdheid, autisme, dyslectie, ADHD of een handicap.
  • Last hebben van buikpijn, hoofdpijn of eczeem. (Hier moet een dokter ook mee aan de slag)

Wat?

En misschien ben je ook nieuwsgierig naar wat je dan precies bij mij gaat doen.

Voor je bij mij in de praktijk komt, heb ik al een gesprek met je ouders gehad. Zij hebben ook een vragenlijst ingevuld. In de lijst staan ook een paar vragen waar jij antwoord op mag geven.
Door deze lijst en het gesprek weet ik al heel veel over jou. Het leuke is dat ik daardoor heel nieuwsgierig naar jou wordt :-).
In mijn praktijk zijn er allerlei spullen waar we mee kunnen spelen. Wat we gaan doen, dat bepaal jij. Wil je niet spelen, maar met mij praten en vertellen wat er is? Dat kan en mag natuurlijk ook!
Wist je dat kinderen met speelgoed vaak veel beter kunnen vertellen wat er aan de hand is, wat ze zo verdrietig maakt of boos? Met speelgoed kun je vaak heel goed laten zien hoe je je echt voelt.

Tijdens het spelen gaan we ook kijken waar je juist heel blij en gelukkig van wordt. Wat jij nodig hebt om je beter te voelen. We kijken ook waar je heel goed in bent. Dat zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen groter wordt, je leert jezelf beter kennen (zelfkennis) en je leert wat jouw grenzen zijn.
Als je weet wat er nu precies aan de hand is en ook waar je echt gelukkig van wordt, dan kun je het gaan oplossen. Ik help je daar natuurlijk bij!
Als je 5 keer bij mij bent geweest, zal je merken dat er iets is veranderd. Wat dat is kan ik hier niet aan je uitleggen, omdat dat voor elk kind anders is.
Oh ja en na deze 5 bijzondere uurtjes, heb ik nog een gesprek met je ouders/verzorgers. Ik bespreek alleen de dingen met hen die ik van jou mag vertellen.

Waar?

En als je dan weet welke kinderen er bij Schoon Schip komen en wat je daar dan doet, dan is het ook handig dat je weet waar dat is.

Mijn praktijkruimte is in mijn huis. Ik heb veel ruimte op zolder en heb daar een fijne plek gemaakt met allerlei soorten speelgoed, om met jou je problemen te gaan ontdekken en oplossen. Mijn huis is vlakbij het zwembad van Papendrecht. Het adres kunnen je ouders/verzorgers vinden op hun deel van de website.

Ik kan je ook vertellen dat ik met een heel cool project bezig ben.
Ik heb een heel oude bus gekocht. Een SRV-wagen heet dat. Vaak zijn oude spullen niet heel mooi meer en moet je ze eerst opknappen voor je er iets mee kunt doen.
Dat is ook met deze bus zo. Ik wil in deze bus mijn praktijkruimte maken. Dan kan ik, als kinderen of hun ouders/verzorgers dat fijn vinden, ook naar hun huis rijden en daar vlakbij parkeren. Of vlakbij school, dat kan dan natuurlijk ook.
Wil je meer weten over mijn bus, klik dan hier.

Advertentie
%d bloggers liken dit: