SRV-wagen

Mijn praktijkruimte is een fijne, gezellige plek bij mij op zolder.
Ondanks dat ik daar veel kinderen met heel veel plezier heb gecoacht, was ik op zoek naar iets origineels. Dit vond ik in de zomer van 2019 op Marktplaats. Een oldtimer SRV-wagen. Voor wie niet weet wat dat is, hier een korte uitleg.

De SRV-wagen

De foto’s hierboven laten zien hoe de vorige eigenaar de bus aantrof en heeft opgeknapt.

Na diverse pogingen om de bus zelf van Friesland naar Papendrecht te rijden, ben ik uiteindelijk met motorpech bij de garage in Urk beland. Daar is de motor van de bus gerepareerd.
Daarna heb ik besloten om de bus door een transportbedrijf naar huis te laten brengen. Op de laatste foto staat hij op zijn “plekje” bij het sportcentrum…… Het opknappen kan eindelijk beginnen!

De vorige eigenaar heeft de wagen gebruikt als camper. Zo staat hij ook geregistreerd. Op de foto’s zie je nog echt een oude look. De inhoud van de bus moest er dus helemaal uit gesloopt worden, inclusief de houtkachel.

Natuurlijk wil je niet teveel beschadigen. Op de foto’s zie je dat er aardig wat oppervlakte overblijft om straks met de kinderen aan de slag te gaan.


(maart 2020) Aan beide zijkanten moest er een nieuwe plaat op de wand komen. Ook moest er een plaat worden vervangen op de achterwand naast de deur en boven de deur.
De volgende stap wordt een mooie vloer en de wanden wit. Nu het wat langer licht blijft, krijg ik wat meer tijd om (samen met mijn man) verder te werken aan dit te gekke project. Ik hou jullie op de hoogte!

Er is inmiddels een hoop vooruitgang geboekt. De stoel is bekleed en er ligt vloerbedekking in de gehele bus. Momenteel (september 2020) zijn we bezig de wanden erin te zetten. We hebben gekozen voor trespaplaten. Zodra dit klaar is, kan ik rond gaan rijden en naar jullie toe komen.
Natuurlijk moet er na het plaatsen van de wanden nog meer gebeuren. Een bureau/tafel, een vast bankje, 2 kasten, een plank met bergruimte en een minikeukentje.
Het dashboard moet nog worden bekleed en de elektriciteit moet nog worden aangepast. Dit hoeft echter niet af te zijn om al in de bus aan de slag te kunnen!

%d bloggers liken dit: