Kindercoaching

Integratieve Kindercoaching

Integratieve KinderCoaching is er voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die om de een of andere reden niet goed in hun vel zitten, zijn vastgelopen of wat extra hulp goed kunnen gebruiken. Dit kan zijn omdat ze iets naars hebben meegemaakt of ergens tegenaan lopen en ze zelf niet weten hoe hiermee om te gaan of de oplossing niet zien.

Integratieve KinderCoaching is een kortdurende (5-15 sessies) en oplossingsgerichte vorm van hulpverlening wat uitgaat van het zelfhelend vermogen en de kracht van het kind. Het is een vorm van coaching waarbij het kind de deskundige is, het kind staat centraal.

Bij Schoon Schip Integratieve KinderCoaching en Counseling wordt er vanuit verschillende invalshoeken naar uw kind gekeken. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar het kind in al zijn facetten; het denken, het gedrag, de gevoelens, de emoties, het fysieke en de spirituele beleving.

Het kind krijgt bij mij liefdevolle ondersteuning bij het (her)ontdekken van hun talenten en mogelijkheden, zodat hij/zij deze in kan zetten in voor hem/haar moeilijke situaties. Dit doe ik met nieuwsgierigheid, een open blik, warmte, gevoel, fantasie, creativiteit, humor, begrip en vakkennis. Het is mooi om te zien dat ieder kind anders is en op een eigen wijze grip krijgt op zijn of haar probleem en weer gelukkiger en sterker verder kan.

Een kind weet vaak zelf wat er aan de hand is, wat het nodig heeft en bewust of onbewust wat de oplossing is. Het coachen helpt uw kind nieuwe mogelijkheden te bedenken en passende oplossingen te zoeken voor zijn of haar probleem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de eigen hulpbronnen van uw kind. Tijdens de sessies zullen we praten, maar ook spelen, gezelschapsspellen doen, knutselen, zwaardvechten, of rollenspellen uitvoeren; kortom net waar uw kind op dat moment behoefte aan heeft en dus zelf voor kiest.

Voorbeelden waarvoor een kind wat extra ondersteuning kan gebruiken:

  • Een grote mond, woedeaanvallen, liegt, steelt, is ongeconcentreerd, is extreem verlegen of juist erg aanwezig, faalangstig of overmoedig, onzeker, wordt gepest of is pester, kan niet omgaan met verliezen.
  • Gamen en social media.
  • Slaapt slecht, heeft eet- of zindelijkheidsproblemen (bezoek huisarts is wel vereist).
  • Angsten, moeite met rouwverwerking, ouders gaan scheiden, omgaan met hoogbegaafdheid, ASS, ADHD, dyslectie.
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, eczeem (bezoek huisarts is wel vereist).
Werkwijze in het kort:
Na aanmelding verstuur ik een uitgebreide vragenlijst, waarna er een oudergesprek volgt met beide ouders. Na dit gesprek volgen minimaal 5 sessies met het kind waarna we het proces en de veranderingen bespreken. Na dit oudergesprek bepalen we gezamenlijk – het kind heeft hierin ook een stem – of er meer sessies nodig zijn, of dat het probleem is opgelost.
Coaching en Counseling in het kort:
Coaching gebruik ik daar waar nodig. Het is een extra steun in de rug voor ouders en het kind.
Counseling zet ik in als het probleem of de klacht van het kind meer nodig heeft dan tips en adviezen. Met een nieuwsgierige open blik ga ik met het kind op zoek naar de oorzaak. Het kind kiest hiervoor zelf de manier en het (therapeutisch) speelgoed uit.


Nieuwsgierig geworden? Mail me voor een afspraak of kennismakingsgesprek.


Advertentie
%d bloggers liken dit: